Engine turns itself off - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 15-12-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Dec 2008
Location: Australia
County: Queensland
Posts: 1

Member car:


Engine turns itself off

I drive a 2001 Alfa 156 which has been trouble free until now. For the past 3 weeks it randomly turns itself usually when stationary. It then turns but wont start. Eventually it starts anywhere from 1 min to 15 mins. It recognises the key code. This occurs anywhere from 1min into the drive to 10mins into the drive.

Uncle Theo

Last edited by Uncle Theo; 15-12-08 at 06:07.
Uncle Theo is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
David C's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 28,993
Re: Engine turns itself off

Could be the start of a crank sensor failure.
David C is offline  
Status: -
Join Date: May 2008
Location: norwich
Posts: 4

Member car:

147 1.6 TS lusso

Re: Engine turns itself off

Had the same in my 147. Turned out to be crank sensor failure, which is exacerbated when its warm they tell me. Not a huge job though at Alfa specialist (£80 all in I think).
jammy dodger is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

engine , turns

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome