Noise from engine at low rev - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 18-11-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Nov 2008
Location: United Kingdom
County: Merseyside
Posts: 1

Member car:

156 1.8TS

Noise from engine at low rev

I have a 2002 156TS (56k miles). I recently changed the timing belt plus tensioner, water pump etc. After about 3,000 miles started to get a noise from the engine at low rev (but not at idle). Changed the variator and belt but the noise is still present. Idles OK but slightly above idle and the noise starts (a loud rattle from the top of the engine). The noise goes away above 1500 and from there on the engine sounds and performs well. Could it be oil not getting to the variator at low rev? Could it be that the tension on the belt is not correct? Any ideas?
MB27 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

engine , low , noise , rev

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome