selespeed 1st & 2nd gear - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 04-11-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Sep 2008
Location: United Kingdom
County: West Dunbartonshire
Posts: 17
Help selespeed 1st & 2nd gear

Can anyone help with my selespeed issue.

1st and 2nd gear will not select at random. When gears do actually select the indicator flashes when in 1st or 2nd. All other gears work perfectly. When connected to the software no faults are shown.
alfamick is offline  
Sponsored Links
Status: Gold Member
AO Gold Member
rarebear's Avatar
Join Date: Sep 2002
Location: The Netherlands
Posts: 7,021
Re: selespeed 1st & 2nd gear

Check for swarf or debri in the end piece of the gearbox , you can remove the endplate through the wheelarch. In the end piece the gear rods move in and out and sometimes swarf blockes the rods.
rarebear is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

1st , 2nd , gear , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome