Alarm Problems - Can you help? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 04-11-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
Zlov's Avatar
Join Date: May 2008
Location: Chipping Sodbury
Posts: 101

Member car:

147 JTDm 16v Q2

Help Alarm Problems - Can you help?

The alarm on my 147 keeps going off. The LED on the dash which flashes to tell you why the alarm went off is flashing four times. According to the hand book that means 'ultrasounds'.

So what the hell is ultrasounds?
Zlov is offline  
Sponsored Links
Status: Slumming it
AO Silver Member
MPH's Avatar
Join Date: Oct 2006
Location: Tokelau
County: Nukunonu
Posts: 5,551
Re: Alarm Problems - Can you help?

These are the volumetric sensors in the car.

You may have a fly or a spider in the car setting the alarm off.

Try closing all the vents and having a good vacuum round inside.

Other than that one of the window's may not be fully shut.
MPH is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Re: Alarm Problems - Can you help?

You can disable them for now if you want to.

Either every time you leave the car via the button, or
I posted the exact way to do it semi-permanently on an old thread somewhere.
(It involves switching the ignition on-and-off in a set sequence.)



Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

alarm , problems

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome