Problem with alarm - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 6 Old 20-10-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Problem with alarm

Hi Guys
I have an Alfa 156 1.9 JTD 2003

Went out to open the car this evening, unlocked the car with the key fob and the alarm sounded as soon as the door opened. Could not turn the alarm off, silenced itself after 26 secs. Car started ok, but as soon as opened the door, the alarm sounded again. The led on the dash is flashing all the time, when the door is locked or unlocked.

Tried locking and unlocking doors with the key, same thing happened.

It has been very wet and windy day today and was wondering if that could have caused the problems.

Any handy hints as what could be causing this or is it a trip to the dealer.


rovership is offline  
Sponsored Links
Status: -
GT-Owner's Avatar
Join Date: Mar 2009
Location: Ireland
County: Dublin
Posts: 4

Member car:

Alfa GT 1.8TS

Re: Problem with alarm

Very similar thing happened to me this evening

I have no idea what caused it to go off and I couldn't turn the alarm off while the siren was sounding. I could start and drive the car and it still wouldn't shut up. It went off after it went through the cycle but I'm not sure if this is normal or something to check out.

Anyone know what to do here?
GT-Owner is offline  
Status: -
AO Silver Member
SLM3CFC's Avatar
Join Date: Sep 2008
Location: United Kingdom
County: Greater London
Posts: 2,358
Re: Problem with alarm

happened to me today. After turning the engine on it stopped.
SLM3CFC is offline  
(Post Link) post #4 of 6 Old 18-03-09 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Re: Problem with alarm

We ended up going to the dealer, the problem we had was caused by water ingress and corrosion. The first visit they shut of the siren and disabled the alarm, they left the immobiliser working. Then a few weeks later we learnt that the alarm we had is no longer manufactured and we had to get a new one fitted for about 400 quid.
rovership is offline  
Status: Even GOD has problems with his Alfa !
AO Member
I AM A GOD's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Norway
County: Rogaland
Posts: 503
Images: 3
Re: Problem with alarm

i have a 2003 sportback 156....i do not know if i have an alarm? should there be a flashing light on the dash? are they fitted as standard, and if so, then maybe it is off? how do i turn it on?

where would the flashing light be?
I AM A GOD is offline  
Status: -
AO Member
Join Date: Mar 2009
Location: United Kingdom
County: Shropshire
Posts: 14

Member car:


Re: Problem with alarm

I have 156 that although it starts and drives ok, the alarm won't shut up!

Can you manually turn it off?
ElmoBiker is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

alarm , problem

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome