Oil Pressure warning light - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 03-09-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
Cravatekid's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: SE London
Posts: 127
Oil Pressure warning light


My 147 2.0 TS Oil pressure warning light has come on a couple of times briefly at low revs, or when stopping quickly recently.

The oil level is fine and about 2k ago I had a cambelt change, apart from topping up the oil once every 400 miles or so it's fine. The engine sounds sweet, there are no strange noises and the car has only done about 25k miles in total (I've had it since new)

The only other anomoly is that random warning lights have been popping on recently (rear fog light / numberplate bulb etc) for no reason, this could be due to the fact that I've had some damp due to a blocked sunroof runoff which may be causing electrical issues - any ideas?

Thanks in advance.
Cravatekid is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
156Chris's Avatar
Join Date: Jul 2007
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 12,877
Images: 12
Re: Oil Pressure warning light

Sounds batteryish to me ... random electrical problems when the alternator is not spinning at it's highest speed ...
156Chris is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Re: Oil Pressure warning light

Common used happen all the time on the 147 we had when doing quick U turns etc.

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

light , oil , pressure , warning

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome