Alfa 147:Water in the computer because it wasn't in its protective bag? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 29-08-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Aug 2008
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 1
Alfa 147:Water in the computer because it wasn't in its protective bag?

Have had a lovely Alfa Romeo 147 2.0 late 2002 model for 3 years with no problems!

Unfortunately the cambelt went which required an engine rebuild.
Two weeks after the rebuild started getting funny messages on the dashboard about fuel injection problems.
Couldn't get it sorted before going on holiday, on return three days later the immobiliser failed and we couldn't start the car.
The immobiliser was replaced and the car returned. The second time the car was used a couple of days later the immobiliser had gone again.
The garage diagnosed the problem as a relay melting in the computer, apparently because water got into it, because it didn't have a protective plastic bag/cover on it? !

Could anyone shed any light on why the computer wouldn't be adequately protected from water, where has the cover gone?!.

Would the protective plastic cover have been removed either as part of the engine rebuild, or the replacement of the immobiliser.

Only asking because the garage we are dealing with aren't being very communicative!

Thanks in advance,
atesta is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147water , alfa , bag , computer , protective

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome