Motor Systems Failure - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 15-08-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jun 2006
Location: Carmarthenshire
Posts: 13
Motor Systems Failure

Alfa 147 1.6TS After being parked for approximately 30 mins car would not start, then "Motor System Failure" warning flashes up. Eventually the car starts and the engine symbol light goes off.

Some days later pulling up to a junction, revs fall to 1000rpm at junction, engine cuts out and would not start for about one hour, engine starts and engine warning light goes out. Drove home ensuring revs stayed above 1000rpm, turned into drive let the revs drop to tick over, engine cuts out and as yet has not re started [1 hour ago] any ideas please.
Lena is offline  
Sponsored Links
Status: DroggiestyleGT
AO Member
Droggiestyle147's Avatar
Join Date: Jun 2008
Location: Ireland
County: Louth
Posts: 116
Images: 3

Member car:

Alfa GT 1.8TS

Re: Motor Systems Failure

This happened to me a few weeks ago. Probability is that your Crank Sensor needs changing. Have a further search around the site (like I was told ) and should help you come to the right conclusion.
Droggiestyle147 is offline  
(Post Link) post #3 of 3 Old 17-08-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jun 2006
Location: Carmarthenshire
Posts: 13
Re: Motor Systems Failure

Thanks.I'll do that but I have another problem, the sump plug has stripped the threads in the sump, it's ok since I can get the sump off relatively easily and I have a friend that can aluminium weld a boss on to the sump and drill and tap to suit the plug
Lena is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

failure , motor , systems

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome