156 Electric problem?? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
  (Post Link) post #1 of 6 Old 05-08-08 Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4

Member car:

alfa 156

156 Electric problem??

Hi everybody!

My Alfa 156 1.6ts somethimes sadenly loose electricity (Like there is no batery in the car at all)during driving and whole car just switches off. I checked battery conections and they are fine, i even bougth new battery and still same. Does anybody knows what it could be?

Thanks
lukasrb is offline  
  3 Latest Threads by lukasrb
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
156 Electric problem?? Alfa 147, 156 & GT aziraphale 5 461 05-08-08 17:39
Another "Control System Failure" Alfa 147, 156 & GT Alfa_Daryl 1 437 23-04-08 18:08
Alfa 156 Handbrake. Alfa 147, 156 & GT Smaky 4 1139 11-04-08 15:58
Sponsored Links
Advertisement
 
  (Post Link) post #2 of 6 Old 05-08-08
AO Silver Member
 
pcbuild2k's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: United Kingdom
Posts: 1,493
Images: 25

Member car:

156 JTS

Re: 156 Electric problem??

sounds like a possible earth problem, check and clean the altermator connections and the earth from the battery where it connects to either the body or engine
pcbuild2k is offline  
  (Post Link) post #3 of 6 Old 05-08-08 Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4

Member car:

alfa 156

Re: 156 Electric problem??

Thanks Brother, i just cleaned all conections to battery so we will see. Regards
lukasrb is offline  
  (Post Link) post #4 of 6 Old 05-08-08
AO Silver Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: United Kingdom
Posts: 2,799
Images: 2

Member car:

Alfa 156 GTA

Re: 156 Electric problem??

does it switch off and show all lights on the dash, like a stall, or does it switch everything off and go completely dead?

if everything goes off, that there is a short-circuit.
aziraphale is offline  
  (Post Link) post #5 of 6 Old 05-08-08
Unregistered
 
Join Date: Feb 2008
Location: United Kingdom
Posts: 9,721
Images: 6
Re: 156 Electric problem??

Quote:
Originally Posted by aziraphale View Post
does it switch off and show all lights on the dash, like a stall, or does it switch everything off and go completely dead?

if everything goes off, that there is a short-circuit.
Maybe, but I've also seen this when the ignition barrel plug on the steering column has come loose.
Smaky is offline  
  (Post Link) post #6 of 6 Old 06-08-08
AO Silver Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: United Kingdom
Posts: 2,799
Images: 2

Member car:

Alfa 156 GTA

Re: 156 Electric problem??

thats the easy option. try that first.
aziraphale is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

Tags
156 , electric , problem

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome