Mystery car! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 25-07-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
shawzy156's Avatar
Join Date: Feb 2008
Location: East Yorkshire
Posts: 78

Member car:

156 2.5V6

Mystery car!

Hi all, aint been here 4 a while, hope your all well, I'm not sure if any of you remenber that I had problems with my 156 (V6 LPG), it wouldn't go over 2000 rpm on petrol but ran ok on gas, well I haven't used the car for a few months and decided to start it last week, after fitting a new battery it started and did exactly what it did last time (coughed and spluttered on petrol but ran ok on gas), now I'm sure this is the maf at fault but never got round to doing it, the strange thing is, I started it today and it still coughs and splutters on petrol but now won't go over 1800 rpm on gas!! When I put my foot to the floor, it just calmly revs up to 1800 and stays there! any ideas guys??
Thanx in advance, Steve.
shawzy156 is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
ally's Avatar
Join Date: Nov 2003
Location: United Kingdom
County: Perth and Kinross
Posts: 1,738
Images: 2
Re: Mystery car!

I don't know what sensors or parts of the original management system the gas system uses. It sounds something common to both though.
ally is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

car , mystery

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome