Hey guys... - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
147 Progressive
Status: - Update
Posts: n/a
Hey guys...

Hi I'm new here, just got my car this week!!!
I was just wondering what experiences u guys had with your oil consumption during the first weeks/months and what oil are u guys using?
Also how many km's did u have to drive to break it in? i've heard from 500-1500km's...any opinions on this??
Cheers guys!
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Dec 2001
Location: Farnham
Posts: 80
I've had mine since July 2001. The oil level is still high, even though I drive it quite hard. The original oil is Selenia 20K, and I will get it changed at its first service, this coming July.

Alfa Romeo run their engines in before putting them in the car, so you only need to bed in the brakes for about 100 miles.
jacobyte is offline  
Status: -
Club Member
Membro Premio
Club Member Number: 1561
Join Date: Dec 2001
Location: Netherlands
County: -
Posts: 12,865
Images: 305

Member car:

busso powered


I have my 147 since june 2001 and I've driven about 8,000 miles. The first 500 miles I drove my car very gently (didn't reach more then 4,000 rpm).

Until today I didn't have to add any oil yet. The oillevel went down just a little bit but there still enough inside.

selespeed is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
9lts in in 10k,including one change at 5k.Thats about 6ltrs used.Selenia 20k in as new and topped up with Helix 5w30.Just bought some Millers to go in at the service in 3 weeks time.Went for a heavier oil,10w60,following advice from Jacobyte and Paul Waite.

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

guys , hey

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome