salespeed gearbox problem.pls help - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 26-06-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jun 2008
Posts: 2
Hmmm salespeed gearbox problem.pls help

hi all,
just bought 2.0 selespeed,semi automatic.v reg.been driving just couple times everything was ok.other day parked car and today couldn't start at all.well after few minutes i started but can't put to reverse gear.when driving can't put to 2nd and a 4th gear,it shifts automaticly after few clicks to 3rd gear and from 3rd to 5th gear,but when you shifting gears down you can shift to 4th and a 2nd.
Is that something seriuos,what can i do to avoid expensive service.

please help

Last edited by nenortad; 26-06-08 at 21:02.
nenortad is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
David C's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 28,993
Re: salespeed gearbox problem.pls help

First steps are:
make sure the Selespeed fluid level is OK.
clean the big electrical connector for the Selespeed actuator with a good electronic contact cleaner.
(the connector is below the MAF sensor near the thermostat. To open the connector you will need to pull up a plunger on one end.)

When the engine wouldn't start, was it turning over and not starting? Or not turning over at all?
If the system can't get neutral, it will not allow the engine to turn over.

Last edited by David C; 26-06-08 at 21:57.
David C is offline  
(Post Link) post #3 of 3 Old 26-06-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jun 2008
Posts: 2
Re: salespeed gearbox problem.pls help

well it was showing neutral, and enginge didn't turn at all,nothing at i tried turn ignision on and off few times,lock car and unlock
(sounds stupid ) and sudenly it started as normal.but when i found that i cant get to reverse gear, and 2,4 gear missing.when u press for a reverse it seems by the sound like it tries to put twice even car moves a little bit but nothing.
nenortad is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

gearbox , problempls , salespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome