147 JTD-M 16v Turbo - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 10-06-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jan 2008
Posts: 7

Member car:

Alfa 147 JTD 16v

147 JTD-M 16v Turbo

Hi Guys,

I own a 05 147 JTD-M 16v, recently I noticed that it started to lose power for a short time and then come back again, but it started to get much worse and the car would leave a trail of black smoke James Bond would have been proud of! I had almost no power when it got this bad, I could barely get the car to move until the revs got up enough for the turbo to kick in.

I left it into my local Alfa dealership and they changed the MAF but they noticed that the turbo was leaking oil (internally) and recommended I get a new one. I presume this was blocking up the air to the engine and causing the power loss issue.

Has anyone else come across this problem and are reconditioned turbos any use?
Mostlymushroom is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , 16v , jtdm , turbo

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome