Alfa Clutch problem, anyone...had same problem? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 03-06-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
budweiser8855's Avatar
Join Date: Dec 2007
Posts: 11

Member car:

Alfa romeo 147

Moaning Alfa Clutch problem, anyone...had same problem?

My alfa 147 clutch!! causing so much problems.
Over the last two months my 147 clutch has been playing up, firstly the clutch slowly start to not work, there was no pressure on the pedal just went to the floor and couldn't change gear, this ending up being the slave cylinder which was gone so bad that it put brake fluid all over the actual clutch so changed that as well. The car went well for a week then the pedal started to have no pressure again, this was the master cylinder (it was completely shod) so changed this.
Now the pedal is doing the same thing!! i have looked all over for leaks and i can't find any! Does anyone have any idea what it could be? I'm at a complete blank all the seals are fine, at the moment i am just bleeding it every few days.

budweiser8855 is offline  
Sponsored Links
Status: Still very confused
AO Member
Join Date: Feb 2005
Location: United Kingdom
County: Cheshire
Posts: 844
Re: Alfa Clutch problem, anyone...had same problem?

Now don't laugh but I had the same problem on a 33 years ago and it was a blocked air vent on the cap. It was worse when the weather was cold.
Good luck.
Philjay50 is online now  
Status: is everything.
AO Silver Member
Ricer's Avatar
Join Date: Dec 2007
Location: United Kingdom
County: Somerset
Posts: 1,038

Member car:

Saab and a Merc

Re: Alfa Clutch problem, anyone...had same problem?

consider that your new slave it at fault . . .
Ricer is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

alfa , anyonehad , clutch , problem

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome