156 selespeed playing up - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 18-05-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: May 2008
Posts: 4

Member car:

156 selespeed

156 selespeed playing up

Hi, can anyone give me some advice? My 156 selespeed has started to play up in the mornings from cold.

It happens in city mode or manual, when you drive away the gear box goes in to any gear it feels like on the display. the gearbox goes from 1st to second but the display may read 4th then the cars starts to act funny as it doesn't know what gear it is in. This lasts for approx 10mins then she drives ok again. Only stated happening over the last 2-3weeks. Has anyone got any ideas on what may be causing this. The car has been known to go into neutral before now when it is cold.

regards jim
cjk1067 is offline  
Sponsored Links
Status: - Update
Posts: n/a
Re: 156 selespeed playing up


Welcome to AO,

Hopefully a mod will move your post into the technical lounge as you'll get a better response there.

In the meantime, try using the search function with keywords like 'selespeed' etc, theres one or two threads on here about them......

hope you get it sorted.
Status: Zoe FTW
AO Rosso Alfa Member
baby278278's Avatar
Join Date: Jul 2007
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 46,602
Images: 49
Re: 156 selespeed playing up

Hello and Welcome to the forum
baby278278 is offline  
Status: Spider's ready to go!
Global Mod Team
classicgal93's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
County: British Columbia
Posts: 59,043
Images: 2
Re: 156 selespeed playing up


moved to 156 lounge
classicgal93 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , playing , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome