Power steering - problem with the assistance pulsing - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 13-05-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: May 2008
Location: New Zealand
Posts: 3

Member car:

Alfa 156

Power steering - problem with the assistance pulsing

Hi Guys,

I recently upgraded from a 156 TS to a 99 156 V6 Q-System and the power steering seems to be a bit erratic.

The level of assistance comes and goes when changing gear and giving it more or less throttle. It ends up adding or taking away small amounts of lock in a little pulse.

It is quite disconcerting when punting at speed to have your direction change slightly.

I have searched a range of places but can't seem to find this fault reported elseware.

I haven't had a chance to check fluid levels yet as my wife has the car.

Any thoughts on whether it is a electrical or mechanical problem.....


nustad is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

assistance , power , problem , pulsing , steering

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome