SELESPEED.....Problem for gear changing - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 01-04-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Mar 2008
Posts: 1
Images: 5
SELESPEED.....Problem for gear changing


I come to Hong Kong and My Name Is Kevin

Today when we are driving, we found that the gear suddenly change from 2 to N and cannot change the gear to 1 anymore (stop in N).

We turn off the engine and restart again. Then the gear run normally again.

A few months ago, this case happened (gear totally mess up from 5 to 2, 2 to 4....) and gear did not work even engine restarted. We had changed the electric bump. In first few days, it suddenly changed from 2 to N but restart was OK again. And these months it was running smoothly.

However, it happened today again and we're afraid there is some reason behind.

Would you kindly advise

(1) if this is due to the problem of gear box /actuators / measuring sensor / Actuators position / sensor electric pump? Or there is other reason behind?
(2) As weather becomes more wet now, we're afraid the problems are due to wet weather. Is that related?
(3) How we can prevent this problem happen again? It really frustrated us. Every time we drive, we are afraid this happen again and we have to stop in highway.

Look forward to hearing you feedback. Thank you very much for your kind advise.

Best Regards,
lamdogcom is offline  
Sponsored Links
Status: .................... ...
Regional Representative
For United Arab Emirates - AO-UAE
Stephen Manjai's Avatar
Join Date: Nov 2007
Location: United Arab Emirates
County: -
Posts: 1,214
Images: 28
Re: SELESPEED.....Problem for gear changing

Please read the "Selespeed info" post. it is very helpful, and the link to Paul's website, will give you more information on the selespeed than your dealer can, at least i got much more than my dealer could give me. good luck..

Alfa Romeo Selespeed - Home
Stephen Manjai is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

changing , gear , selespeedproblem

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome