Couldn't select 3rd - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 29-03-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Feb 2008
Location: UK
County: Nottinghamshire
Posts: 37
Couldn't select 3rd

Hi all,
I was out driving today and everything was fine until i couldn't any longer select 3rd gear, I've been reading a number of threads on the site which to be honest has confused me even more.
There is no grinding or any sounds, it just seems as though a barrier had been built and it wouldn't go up into third!
Needless to say i returned to the car a short while later with still no luck, then after about 15miles average driving and a little force i managed to select it.
It isn't quite right though and feels very resistant when trying to even now. I don't want to force every time through fear of doing some serious damage, Any idea's????

I previously owned a 145 which i loved and realised that owning an alfa isn't without its problems, however, I have alfa in my i don't!!!

Oh, its a manual too, i was advised against a selespeed due to its gearbox problems!
jdajames is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

3rd , select

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome