Fuel gauge problem! again :) - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 24-03-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Feb 2008
Posts: 29

Member car:


Fuel gauge problem! again :)

I have on my 147 jtd a problem slightly different from what has been discussed.
The gauge is indicating 2- max 3 lines above empty when the tank is full. it works well, i mean it descends according to the fuel consumption until the orange light comes on. this is usually 8-10 liters. then i fill up the tank, and it goes back up to 2-3 lines above empty.
i thought that the floating unit in the tank is faulty, and i removed the fuel pump. i took it out from the tank, i disconnected the sender/floating unit, cleaned it, and put it back. the gauge read correctly, almost full tank. i was happy, and i thought i solved the problem. then, a day after, i started the engine, and as i was driving, in the first 10-15 minutes the gauge was going from almost full, to the same level as before (2-3 lines above empty) ((
what could be the problem?
thank you
cobrax2 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

fuel , gauge , problem

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome