156 1.9 JTD Loss of Power - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 10-03-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2008
Location: Alloa
Posts: 2

Member car:

Alfa 159 2.0 136

Help 156 1.9 JTD Loss of Power

I havea 2005 156 JTD 150 and am experiencing loss of power when pulling away until eventually turbo kicks is. Also when cruising on motorway as if I have lifted my foot off accelerator which is quite alarming! Car has only done 25,000 miles and generally has become very sluggish. Anyone any ideas ?:
carolyn is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
Join Date: Nov 2002
Location: Canada
Posts: 5,775

Member car:

1973 Spider 2000

Re: 156 1.9 JTD Loss of Power


Try reposting your question in the 156 technical lounge as you're likely to get a better response there than in the introduction lounge.

Welcome to AO BTW.
Toronto Spider is offline  
Status: Spider's ready to go!
Global Mod Team
classicgal93's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
County: British Columbia
Posts: 59,043
Images: 2
Re: 156 1.9 JTD Loss of Power

Hi Carolyn welcome to AO. I've moved your question to the 156 lounge as TS has suggested, more help in here. Enjoy the site.
classicgal93 is offline  
Status: happy
AO Silver Member
nelly's Avatar
Join Date: Oct 2007
Location: United Kingdom
County: Cheshire
Posts: 1,219
Re: 156 1.9 JTD Loss of Power

i would say either air mass meter or a burst turbo hose good luck
nelly is offline  
Status: Banned for not following the site rules
Join Date: Feb 2008
Location: United Kingdom
County: Wiltshire
Posts: 9,721
Images: 6
Re: 156 1.9 JTD Loss of Power

I'd go for a split hose too, very common symptoms for this problem.
Smaky is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , jtd , loss , power

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome