Rear lights electrics problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 05-03-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: Mar 2008
Location: london
Posts: 1

Member car:


Hmmm Rear lights electrics problem

Hi everyone - I'm new to this site. I'm Antony from London.

My 51 reg 156 Veloce has just developed a rear lights fault and I was wondering if anyone knew a DIY fix. When I brake the indicators go on (though fairly dim) and when I indicate, the brake lights flash! Only at the back is the problem. Also, most of the time the flashing rate is very fast.

Has anyone had this problem? - many thanks!
antonywise is offline  
Sponsored Links
Status: Brera 2.4 jtd 500 abarth
AO Member
alfatwice's Avatar
Join Date: Mar 2006
Location: wickford essex
Posts: 910
Re: Rear lights electrics problem

could be a bad earth, because you said the indicators come on , but 156,s suffer a malfuntion with the light out warning diode which is part of the rev counter, normaly a brake light will not work and one of the rear side lights will stay on very dim,even with the ignition off,there are some posts on the subject about a repair you can do, but i just replaced mine when i had my 51 plate 156.does your warning light go off when you touch the brakes?
alfatwice is offline  
Status: i don't use fuelly
AO Platinum Member
nigelread's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 22,304
Images: 5
Re: Rear lights electrics problem

Hello and welcome
nigelread is offline  
Status: -
AO Gold Member
rammy's Avatar
Join Date: Feb 2007
Location: burton on trent
Posts: 7,719
Re: Rear lights electrics problem

Hello and welcome to AO.
rammy is offline  
Status: The BSD says konnichiwa
Global Mod Team
BigFoot's Avatar
Join Date: Jul 2003
Location: Italy
County: Milano
Posts: 113,594
Images: 14
Re: Rear lights electrics problem

Moved to 156 Tech Lounge
BigFoot is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

electrics , lights , problem , rear

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome