156 JTS fault code - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 05-02-08 Thread Starter
Status: Sprint season has started!
AO Member
simon866's Avatar
Join Date: Nov 2007
Posts: 42
Images: 2

Member car:

147 GTA

156 JTS fault code

147 owner with a 156 question!

A friend of mine has a fault code P0500 on his 156 JTS, vehicle speed sensor, does anyone know what this means, how to solve it???

PS the engine management and traction control lights are always on.

simon866 is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
jug's Avatar
Join Date: Jul 2007
Location: United Kingdom
County: Durham
Posts: 3,681
Images: 23
Re: 156 JTS fault code

thats strange, is P0500 the only code? if the speedo is working then you cant have a VSS fault.

the VSS is on the gearbox, it is what sends the speed pulse signal for the speedo. replacement is easy, but there is no point if the speedo is working because that would tell you that the VSS is obviously working too.

all i can think is the P0500 code was an old code from a previous error.
jug is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , code , fault , jts

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome