156 wont start - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 30-01-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
Wallace's Avatar
Join Date: May 2006
Location: South Africa
Posts: 17

Member car:

2000 156

156 wont start

My car has slowly started to hit flat spots in low revs. It seemed to get worse as the weeks went buy. Then it only started every other key turn. Now she just wont start. She seems to turn but the engine doesn't fire. I thought it must be the spark plugs. I know now that it's not. I read somewhere here that it could be the filter? Is that the air filter? cloud it be the petrol pump?

Wallace is offline  
Sponsored Links
Status: Silver Member
AO Silver Member
CroBaron's Avatar
Join Date: Jul 2006
Location: United Kingdom
County: Carmarthenshire
Posts: 2,230
Images: 8

Member car:

156 2.0TS

Re: 156 wont start

It may be fuel pump packed in, is it getting petrol?
CroBaron is offline  
Status: -
AO Silver Member
jug's Avatar
Join Date: Jul 2007
Location: United Kingdom
County: Durham
Posts: 3,681
Images: 23
Re: 156 wont start

it doesnt sound like the usual crank sensor fault.

check for ignition at the plugs
check compression on all cylinders
jug is offline  
Status: Bring on the Giulia
AO Platinum Member
OperationAlfa's Avatar
Join Date: May 2007
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 23,176
Re: 156 wont start

odd one.. :/
OperationAlfa is offline  
Status: On Alfa number 15
AO Platinum Member
symon's Avatar
Join Date: Dec 2005
Location: United Kingdom
County: Oxfordshire
Posts: 33,572
Images: 13
Re: 156 wont start

I would start by checking the relays in front of the battery and making sure the contact were not corroded.
symon is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , start

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome