Selespeed Gearbox Install , Selector Shaft Stuck? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 3 Weeks Ago Thread Starter
Status: fanatic
AO Member
Join Date: Oct 2013
Location: Australia
County: New South Wales
Posts: 185
Selespeed Gearbox Install , Selector Shaft Stuck?

Spent the day putting in a "new" Selespeed box today , it's been reconditioned recently.
I tested the selector plunger and it selected all the gears before installing.

Had trouble getting the box in place, first time at it.
*I find now as i try to install the actuator the selector shaft won't retract into the box and so i can't engage gears?

Have i burred the selector plunger bore or have i bent something getting it in?

Disappointing day!

Help .

Tried turning the gears , wheel to help, clutch put in release, propped to help but the shaft won't budge.

Help guys?
Berridale is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

gearbox , install , selector , selespeed , shaft , stuck

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome