Alfa 147 wobbles - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 3 Old 22-09-16 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Shrewsbury
County: -North Shropshire
Posts: 104

Member car:

147 Jtd

Alfa 147 wobbles

1, When my 05 diesel 147 hits a pothole the car momentarily loses power and i get the glow plug warning light flash up for a couple of seconds then everything goes back to normal ..
2, Then if i go over a humpbacked bridge which is local to me at normal speed the car loses pwer and i get the Low oil pressure warning come up even though the oil level is correct, the warning will stay on for the next 2 seconds or the next 5 mile or if i stop and turn it off n on again it will be ok
The 1st i suspect is electrical but where would be the 1st thing you'd look at and the 2nd should i be worried .. ?
Dribbly is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: age is only a number ;-)
AO Gold Member
 
rgwm's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Burnley-ish
County: Lancashire
Posts: 9,290
First point to say is that low oil pressure doesn't have much to do with oil level.......although in this case I'd agree its more likely to be an electrical connection issue. It may sound simple, but have you checked all the connections on the battery, including the main terminals themselves and those on the fuse box?
rgwm is offline  
(Post Link) post #3 of 3 Old 23-09-16 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Shrewsbury
County: -North Shropshire
Posts: 104

Member car:

147 Jtd

Ive had the car 3 months and it's always done this since owning, ive installed a new clutch so i know the terminal connections are right and ive since been out to check the fuse box which seems in good order ..
Living in the sticks im often going down country lanes and hitting potholes or corrigated surfaces and this loss of power and low engine warning is getting annoying, ive tried searches but no one else seems to have had this problem ..
I'll spend tomorrow looking at more connections but i think this is going to turn into a headache ..
Dribbly is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

Tags
147 , alfa , wobbles

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome