Fifth gear issues, 147 1.6 TS - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 2 Old 09-08-16 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: Aug 2016
Location: Spain, Malaga
County: Norway
Posts: 8
Garage
Fifth gear issues, 147 1.6 TS

Hi everyone!

I'm new her, and new with italian cars and Alfa's.

I recently bought a 2006 147, 105HP 1.6 with a 5-speed manual.

On my way home from Barcelona to Malaga it started jumping out of fifth gear.it shifts easily into fifth, but jumps out faster for every time. I also noticed a new noise witch disapears when the clutch is engaged. Sounds like a thrust-bearing, but according to the previous owner the clutch i recently replaced.

What could this be? I have read a lot about this, but no one seems to have a good answer for it. Just before this started, the shifter was also very stiff. It loosened up whilde driving, and feels fine now, except gor the jumping out of fift gear thing. All other gears work fine. Did about 400km of highwaydriving before it started.

Any help appreciated!

Fredrik
mach1frh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
(Post Link) post #2 of 2 Old 10-08-16 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: Aug 2016
Location: Spain, Malaga
County: Norway
Posts: 8
Garage
Update: Turns out there was not a lot of oil in the gearbox. Changed the oil and it has worked perfect for 350km today.
mach1frh is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

Tags
147 , gear , issues

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome