146 never starts first time - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 22-01-07 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jan 2007
Posts: 6

Member car:

146 T.Spark 1.8

146 never starts first time

Hi guys and girls noobie here. Sorry to Bi*&h on my first post but need to sort this asap...

146 T.Spark 1.8 2000 had it 2 weeks, Had problems starting, some erratic revving, gutless performance till 3000 rpm. (never starts first time, but key code light goes out immediatly, injector lights a little slow but do go out within 3 seconds, when driving no warning lights show)

Had a closer look found an aftificial earth coming from the MAF sensor to the neg of the battery (think its an earth?). Tried to use diagnostics (snap on if thats any help) but wont recognise ECU, my mate reckons this is because the MAF sensor in knackered and stopping the ECU from being recognised. Im not convinced that this is the case but im also not an expert by any stretch of the word.

My mate did a test on the MAF itself which did work and the graph showed a very spiky curve, he said that the line that represents the mass air flow shound be perfectly straight at idle and a smooth curve when revving.

I was planning to clean the MAF and if that doesnt work replace it. I have seen a few step by step guides but still cant figure out exactly how to clean or replace the MAF. Also would a dodgy MAF cause the diagnostics stop working?!? or is that a seperate headache?

Its a lovely car otherwise and would really hate to have to get rid so soon, any help would be greatly appreciated.
sparkz is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 145 & 146

146 , starts , time

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome