flat spot at low RPM clears over 4000 help ? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 03-02-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jan 2011
Location: United Kingdom
County: East Sussex
Posts: 3
flat spot at low RPM clears over 4000 help ?

i have a 1.6 145 W reg and there is a flat spot when pulling from low rpm in the right gear ie
2nd but clears when rpm gets over about 4000 seems to be getting worse any ideas please
Dave Champion is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Pujazuba's Avatar
Join Date: Aug 2009
Location: Iceland
County: Austurland
Posts: 585

Member car:

156 JTS

Very typical MAF failure. Unplug it and and test the car. It's on the intake pipe between the air filter and the inlet manifold.
Pujazuba is offline  
Status: 100% Alfa Free :(
AO Silver Member
groovylee's Avatar
Join Date: Nov 2009
Location: United Kingdom
County: Bedfordshire
Posts: 4,097
Images: 77

Member car:

A Motorbike ;)

if it is the MAF, for gods sake don't make the mistake of buying a cheap ebay one, it will not work
there are planty of threads about getting a cheaper one, i think using a different Manufacturers part number and replacing the element inside, but i can't find it at the moment.

good luck.
groovylee is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Bosch part number 0281002180 - usually found in vauxhalls. Take the sensor out of the tube and and swap in to your tube.

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 145 & 146

4000 , clears , flat , low , rpm , spot

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome