variator? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 22-06-04 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
County: Dundee
Posts: 36

Member car:

916 GTV TS


Hi I have a 145 QV phase 2 with a supposedly new variator 5K mles ago. It rattles (variator) on startup and doesnt seem to have the surge of power at 4200 rpm ( every now and again it will but only once or twice then it dissapears again) I have disconnected the solenoid and it made no difference. The voltage readings on the silver solenoid plates are 0v at idle and 13.5 at about 3000 rpm. The voltage at the plug fluctuates wildly between 7 and 13.5 volts. Anyone any ideas on the readings or the behavoir in general. also how to determine if its the solenoid or variator at fault

There is no success quite like excess
flatfourfun is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 145 & 146


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome