Unusual misfire when cold. - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 30-05-10 Thread Starter
Status: I still miss my V6
AO Member
Biggles146's Avatar
Join Date: Aug 2008
Location: United Kingdom
County: Hampshire
Posts: 394
Images: 21

Member car:

159 TBi ti

Well Happy Unusual misfire when cold.

OK, some of the time lately, when I start my 1.6TS from fully cold, after about 30 seconds it begins running on less than 4 pistons, after another 30 seconds it's clear again.

I've got plenty of ideas as to what it might be, I'm basically looking to see if anyone else has seen exactly this problem on a twinny.

For those who are interested in speculating: The smoothness of the misfire makes me think it's running on 2, either 1 and 4 or 2 and 3. The power is on-off-on-off as it recovers, so I'm thinking some combination of coil failures, certainly something electrical. It's been suggested the head gasket could be leaking between 2 and 3, but Its been like this for a really long time now and I don't like to conclude HGF with only one symptom. The BBoB is sound, I replaced that section of the loom down to about 18" back down the wire with new wire, relays, fuses and sockets not so long back.
Biggles146 is offline  
Sponsored Links
Status: faclifting a 156
AO Silver Member
biffa's Avatar
Join Date: Oct 2006
Location: United Kingdom
County: Lancashire
Posts: 3,199
Images: 9
coil pack sound a good place to start... i have a few in stock (cf2) if you need...
biffa is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 145 & 146

cold , misfire , unusual

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome