no turn signal or hazard flasher - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 10 Old 15-11-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
aqualiys's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 86
Images: 12

Member car:

ALFA ROMEO 146

no turn signal or hazard flasher

yesterday i went for a drive.when i got to a red light i've knoticed that my turn signals don't work.i tried my hazard flasher and nothing.when i push the hazard button the relay clicks once and then nothing.when i activate my alarm my turn signals light up so i dont think it's a shortcircuit.how do i check if my turn/hazard relay is faulty.hope i explained corectly.
aqualiys is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: -
AO Member
 
lupos0_1's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: United Kingdom
Posts: 163
Have you checked the fuses?
lupos0_1 is offline  
(Post Link) post #3 of 10 Old 15-11-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
aqualiys's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 86
Images: 12

Member car:

ALFA ROMEO 146

that's the first thing i checked.the fuses are fine.
aqualiys is offline  
Status: -
AO Member
 
lupos0_1's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: United Kingdom
Posts: 163
Sorry, was a bit of a 'noob' question but you never now

Dont suppose you have AlfaDiag to hook youre car up to so that you can get the codes read?
lupos0_1 is offline  
Status: Alfa infected
AO Gold Member
 
purple145's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: United Kingdom
Posts: 6,830
location of the flasher relay is under the steering column cowling, it's a fairly generic one used in most Fiats/Alfas etc. If it ain't clicking it ain't working.

You could check there is curent present with a test light on the appropriate contact.

HTH
purple145 is offline  
(Post Link) post #6 of 10 Old 15-11-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
aqualiys's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 86
Images: 12

Member car:

ALFA ROMEO 146

nope no alfadiag .guess i'll go to a car service and see what the mechanic thinks.i tried to find a spare relay but so far no luck.
aqualiys is offline  
(Post Link) post #7 of 10 Old 15-11-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
aqualiys's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 86
Images: 12

Member car:

ALFA ROMEO 146

if i press the hazard button it clicks once and thats it.same with the turn signal.i turn it and it goes click once
aqualiys is offline  
Status: Alfa infected
AO Gold Member
 
purple145's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: United Kingdom
Posts: 6,830
sounds like the relay as it sounds like power is there.

depending on the age of the car, I don't think AlfaDiag works on a 145/6, not early ones, maybe the facelifts. Smaky will know for sure
purple145 is offline  
(Post Link) post #9 of 10 Old 16-11-09 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
aqualiys's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 86
Images: 12

Member car:

ALFA ROMEO 146

problem sorted.the problem was a small rezistor on the relay that came a little loose.i used my soldering gun and that was it, thank god it wasn't something serios.thanks for all your help.....
aqualiys is offline  
Status: Alfa infected
AO Gold Member
 
purple145's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: United Kingdom
Posts: 6,830
who says Alfas cost a lot to fix
purple145 is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 145 & 146

Tags
flasher , hazard , signal , turn

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome