fuel pump relay - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
Status: - Update
Posts: n/a
fuel pump relay


My '97 146 1.4 TS starts a little hard lately. Seems that the hard starting is related to the hot weather. I suspect the fuel pump relay from being broken. I suppose that during the start cycle there is the fuel pump relay that takes over to run the fuel pump. After the engine is running that relay turns off and the current for the fuel pump is supplied via the oil pressure sending unit. If that relay fails then the car won't start until the oil pressure is up to three or four PSI. This is exactly what happens with my car. It seems to take a while for the pressure to build up.

There are 5 relays under the hood. They are located near the battery, 3 relays on the long side, 2 one the short side. Can anyone tell me which one is the fuel pump relay?

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 145 & 146

fuel , pump , relay

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome